برگزاری نشست نخبگانی با معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه
تاکید دکتر طاهرپور بر ضرورت افزایش هم افزایی بین جامعه نخبگانی و مسئولین استانی
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان کرمانشاه: نشست هم اندیشی نخبگان و استعدادهای برتر استان کرمانشاه با دکتر شعبانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه با حضور رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه، مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری کرمانشاه، رئیس دفتر تحقیات کاربردی نیروی انتظامی استان کرمانشاه و جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر استان درروز 15 مهر ماه 1403 در محل بنیاد نخبگان استان کرمانشاه برگزار گردید.
در این نشست دکتر طاهرپور رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه ضمن خوش آمد، گفت: هدف از برگزاری این نشستها و برنامههای مشابه، آشنایی و برخورد نزدیک جامعه نخبگانی با مشکلات، معضلات کشور و جامعه، و همچنین استفاده هرچه بیشتر استان و کشور از ظرفیت نخبگانی جهت دریافت و احصاء پیشنهادات سازنده برای حل مشکلات استان، منطقه و کشور است. وی ادامه داد: همزمان که مسولین با ظرفیت ها و پتانسیل های جامعه نخبگانی آشنا میشوند با دغدغه ها و مشکلات ایشان و با محدودیت های موجود در جامعه که ظهور و آشکار شدن این ظرفیتها را دچار محدودیت میکند مطلع میشوند. رئیس بنیاد نخبگان استان در ادامه صحبت های خود گفت: در اتاق های فکر نخبگانی مطرح شده است که مغز فیزیک و جسم ذهن است هر چه مغز قوی تر باشد فرد ذهن تواناتری دارد. مابین مغز و ذهن پدیده ای وجود دارد به نام فکر، فکر یعنی حرکت از یک موقعیت ذهنی به موقعیت ذهنی دیگر بدون طی مسافت ولی با سرعتی که قابل سنجش نباشد. لذا تنها از ذهن خوب می توان انتظارات منطقی برای ذهنیت مفید داشت. یکی از مهمترین نکاتی که نخبگان و استعدادهای برتر باید توجه کنند این است که باید حوزههایی که می توان در آن فعالیت کرد را به خوبی بشناسند. حوزه هایی که کشور ما را جلو بیندازد و کشورهای دیگر نسبت به آن احساس نیاز کنند. دکتر طاهرپوردر این جلسه اظهار داشت: علم که پیشرفت میکند برای کشور ثبات دینامیک و پویا میآورد، این ثبات یعنی کشور از تمام جهات اقتصادی، نیرو، توان و از همه نظرات دارای ثبات پیشرو است ولی ساکن نیست. این ثبات دینامیک را باید ابتدا در اجزا کوچکتر جامعه به وجود آورد که بتوان نتایج آن را در مقیاس بزرگتر یعنی کشور مشاهده کرد.
در این جلسه دکتر شعبانی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه ضمن ابزار خرسندی برای حضور در جمع مستعدین و نخبگان استان گفت: چه خصیصه ای نخبه را در جامعه متمایز میکند؟ آن خصیصه دید نخبه است. نخبه مسایلی را میبیند که فراد کمتری در جامعه آنها را میبینند و آنچه را میبیند به درستی تحلیل و به دیگران منتقل می کند. نخبگان ضرورت فعالیت ها را بهتر درک می کنند. ولی باید این ضرورت را به صورتی که مدیران لزوم آنرا درک کنند ارائه دهند. این نخبه است که عامل پیشرفت جامعه را تشخیص می دهد و آنرا به صورتی که قابل درک باشد به جامعه ارائه می دهد. نخبه راس هرم جامعه در هر طیفی است و تاثیرگذاری بسیار زیادی دارد. نخبه برای اینکه جامعه (به صورت عام) از وضعیت فعلی به وضعیت ایده آل برسد ایده میدهد، اما متاسفانه یکی از مشکلات کشور عدم ترسیم وضعیت ایده آل است.
دکترشعبانی در ادامه گفت: نخبه نباید اجازه دهد کارهایش رنگ و بوی سیاسی بگیرد. بنیاد ملی نخبگان وظیفه دارد به عنوان یک دیده بان عمل کند، ما به نخبگان در تمام امور کشور احتیاج داریم در علوم انسانی، علوم اجتماعی در امور سخت افزاری و نرم افزاری نیاز داریم. همچنین جامعه در بسیاری از امور به تجمیع نظرات و همکاری نخبگان در رشتههای مختلف و بین رشته ای مانند برنامه نویسی، جامعه شناسی، روان شناشی، اقتصاد، کارآفرینی و غیره برای رسیدن به نتیجه مطلوب نیاز دارد. این نخبگان هستند که میتوانند با هم افزایی، تبادل و اشتراک گذارندن نظرات خویش پیشنهادهای سازنده ای برای بهبود شئون جامعه و کشور ارائه دهند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه اظهار داشت: اگر ما امروز ایستاده ایم بر اساس تکیه بر توان، قدرت و نخبگان خودمان در داخل است. ولی بسیاری از کشورها این ادعا را نمیتوانند داشته باشند. نخبگان نقطه ثقل و نقطه قوت کشور هستند. نخبگان سنگ بنای یک بنیان بزرگ برای کشور را می سازند که تاثیر بسیاری در حال و آینده کشور دارد.
در ادامه جلسه نخیگان و استعدادهای برتر پیشنهادات، نقطه نظرات، و دغدغه های خود را بیان نمودند و پاسخ هایی به فراخور و متناسب با سوالات و دغدغه ها مطرح شده دریافت نمودند.