بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1402/12/07 - 07:11
  • - تعداد بازدید: 143
  • - تعداد بازدیدکننده: 138
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

برگزاری جلسه نخبگانی با فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه

دکتر طاهرپور: می توان با استفاده از ظرفیت هیئت های اندیشه ورز و توان نخبگانی آسیب های اجتماعی را شناسایی و مدیریت کرد.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان کرمانشاه؛ نشست نخبگانی با فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه با حضور فرمانده انتظامی استان، رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه، رئیس دفتر تحقیقات کاربردی فرماندهی انتظامی استان کرمانشاه و جمعی از نخبگان، کارآفرینان و مستعدین استان کرمانشاه در مورخ 18 بهمن ماه 1402 در محل بنیاد نخبگان استان کرمانشاه برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر طاهرپور رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه پس از بیان خوش آمد گویی به سردار حاجیان فرمانده محترم محترم انتظامی و هیئت همراه  با اشاره به مقوله امنیت و مولفه های آن گفت: وجود امنیت در تمام مفاهیم آن لازمه پیشرفت و توسعه و بالاتر از آن لازمه حیات بشری است و بدون امنیت اساسا زندگی مفهوم و معنای خود را ندارد. دکتر طاهرپور گفت:  تعامل مستقیم امنیت و توسعه فردی و اجتماعی و علمی اثرات مختلفی بر بستر زندگی در جوامع می گزارد، امنیت در کشور ما با مفهوم نیروی انتظامی گره خورده و بنابراین جا دارد در اینجا از زحمات این عزیزان تشکر و قدردانی گردد. در  ادامه دکتر طاهرپور با معرفی برخی طرح های بنیاد ملی نخبگان گفت: ماموریت بنیاد ملی نخبگان شناسایی، حمایت مادی و معنوی، و حمایت از جذب نخبگان برای ورود به چرخه خدمت به کشور است و در همین راستا و با توجه به شرایط آیین نامه های بنیاد ملی نخبگان به صورت دینامیک و نیاز های کشور و الزامات جامعه در حال تغییر و بروزرسانی است، تا بتوان از سرمایه های انسانی نخبه و مستعد در خدمت به توسعه کشور استفاده کرد.

دکتر طاهر پور  با پر اهمیت شمردن تشخیص ترتیب رخداد ها گفت: باید ترتیب رخدادها را در نظر داشت و بر اساس آن استراتژی ها را طرح ریزی کرد. یکی از موارد و بزنگاه های که باید ترتیب وقوع رخداد ها را در نظر گرفت، مربوط به وقایع علوم اجتماعی و جامعه شناسی است. وی ادامه داد در چرخه زندگی یک سری عوامل هستند که سبب می شوند زندگی فردی  در مسیر درست و صحیح پیش برود و در مقابل عواملی هستند که پیشران های سرکش اجتماعی و کانون های ایجاد بزه و جرم هستند. این عوامل به اصطلاح خیر و شر دائما و به صورت دینامیک در مقایل هم قرار می گیرند و با هم درگیر هستند. ما اگر این عوامل را به صورت یک روند واکنش در نظر بگیریم، این واکنش در اکثر افراد و جوامع به صورت تعادلی وجود دارد. در فرآیند های بر اساس اصول تعادلی وقتی یک سیستم به حالت تعادل می رسد هر تغییری که به سیستم وارد می شود در مقابل آن مقاومت می کند و باعث می شود سیستم در آن حالت تعادلی باقی بماند و تغییر تحمیلی را تعدیل می کند. با برداشتی مشابه در اجتماع معمولا افراد در مقابل قوانین و باید ها و نباید ها رفتار مشابهی دارند و ممکن است بسته به شرایط تا حدودی از این قوانین تخطی کنند. دکتر طاهرپور ادامه داد وقتی در زندگی روزمره تغییرات و انرژی وارده به سیستم فردی و اجتماعی به حدی برسد که به منطقه برگشت ناپذیری برسد در حقیقت ابتدای خطر برای فرد و جامعه است. اگر عوامل فشار زای اجتماعی تقویت شوند و چیزی به نام قانون در مقابل آنها وجود نداشته باشد سطح امنیت کم کم پایین می آید و طراز امنیت به سمت خطر و گسترش بزه پیش خواهد رفت، و به همان نسبت که فرد یا افراد به سمت طراز خطر پیش می روند امکان بازگشت و رسیدن به پایداری اجتماعی و رفتاری برای آنها مشکل خواهد بود.  دکتر طاهرپور ادامه داد: وجود آموزه های دینی، فرهنگی و اجتماعی سبب تعدیل و کاهش انرژی منفی افراد می شود، اما وجود عوامل فزاینده انرژی منفی سبب می شود که فرد به سمت تراز ناپایداری و طوفان های بزه هدایت شود و طبیعتا این مسئله هزینه های زیادی برای جامعه خواهد داشت. رئیس بنیاد نخبگان استان قرار گیری افراد در فضای مرتبط با جرائم را یکی از عوامل افزایش بزه دانست و گفت حتی ممکن است افرادی که دارای حسن رفتار و قانون مدار نیز باشند در صورتی که در فضای ناامن و غیر ایمن از لحاظ اجتماعی قرار گیرند رفتار مجرمانه از خود نشان دهند لذا همواره مراقبت اجتماعی، فردی و نظارت ضروری است. دکتر طاهرپور گفت: در بنیاد نخبگان استان کرمانشاه در پی آن هستیم که هیئت های اندیشه ورز مرتبط با امور اجتماعی و فرهنگی برای پایش آسیب های اجتماعی و رفتاری در استان کرمانشاه تشکیل دهیم و بتوانیم با استفاده از ظرفیت های نخبگانی استان و همکاری فراجا و سایر نهاد های مسئول برای آسیب های موجود و پیش بینی آسیب های آینده راهکار های منطبق با آموزه های دینی، فرهنگ بومی و بر اساس استاندارد های روز دنیا  و بومی شده ارائه کنیم.

در این نشست سردار حاجیان فرمانده انتظامی استان گفت: در بسیاری از موارد تفاوت دیده گاه در تعریف پلیس و نیروی انتظامی وجود دارد، شاید شما نیروی انتظامی را نیرویی پس رویداد بدانید که صرفا زمانی که جرمی اتفاق می افتد ورود کرده برخورد یا رسیدگی می کند، مجرم را دستگیر و تحویل مقامات قضایی می دهد، اما در حقیقت این دیدگاه صرفا محتملا حدود 30 درصد از کار پلیس را شامل می شود، و 70 درصد کار پلیس در اقدامات پیش دستانه و پیش کنشگری است. سردار حاجیان در ادامه صحبت های خود گفت: نیاز است که نخبگان و صاحبنظران بدانند که اختیارات پلیس چیست و این نهاد چه مسئولیت هایی دارد و چه اقداماتی را می تواند انجام دهد، هنگامی که این مورد به خوبی روشن و تبین شد، زمینه های همکاری بین پلیس و اقشار  نخبگان نیز واضح تر و دقیق تر مشخص می شود. فرمانده انتظامی استان ادامه داد: بخشی از فعالیت های ما جمع آوری داده های اجتماعی است و در حقیقت بدون داده های کامل و دقیق امکان تصمیم سازی مناسب وجود ندارد، و همان طور که می بیند حضور پلیس در عرصه هایی که نیاز بوده، بر اساس همین دیدگاه و تفکر بوده و فراجا به دقت، حساب شده و کاملا علمی و به روز در عرصه های مختلف حضور دارد. سردار حاجیان در ادامه گفت: یکی از نیاز های اساسی این است که در هر فرهنگ بومی بتوان اقشار مختلف آسیب زا و آسیب پذیر را شناسایی کرد، و دریافت چگونگی قشر آسیب پذیر به آسیب زا تبدیل می شود. سردار حاجیان بسیاری از جرائم را ناشی از ناآگاهی های اجتماعی دانست و گفت: یکی از وظایف مهم نخبگان مفهوم سازی و تبین مفاهیم در حوزه های مختلف منطبق بر فرهنگ ایرانی- اسلامی و قوانین حاکم بر کشور  است و نخبگان باید در امر تبین و روشنگری مفاهیم در کشور پیشگام باشند. چرا که زمانی که جریان سازی اتفاق افتاد و مردم نسبت حق و حقوق و وظایف اجتماعی خود آگاه شدند بر همان مبنا نیز عمل کرده و رفتار می نمایند.

همچنین در این نشست مستعدین و نخبگان حاضر در جلسه به بیان نظرات و سوالات خود پرداختند که توسط سردار حاجیان و دکتر طاهرپور به مسائل مطرح شده توسط آنها پاسخ داده شد.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 170124
کلمات کلیدی
مدیر کرمانشاه
خبرنگار

مدیر کرمانشاه