آیین افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان با حضور بنیاد نخبگان استان کرمانشاه در همدان برگزار گردید.
آیین افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان با حضور جناب آقای دکتر محمد قلی، معاون مستعدان و آینده سازان بنیاد ملی نخبگان، استاندار محترم استان همدان، رؤسای محترم بنیاد های نخبگان استان های کرمانشاه، کردستان، لرستان و ایلام، مدیران و معاونان دانشگاه ها، دستگاه های اجرایی و صنایع استان همدان در سالن همایش های دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی همدان برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان کرمانشاه: آیین افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان با حضور جناب آقای دکتر محمد قلی، معاون مستعدان و آینده سازان بنیاد ملی نخبگان، استاندار محترم استان همدان، رؤسای محترم بنیاد های نخبگان استان های کرمانشاه، کردستان، لرستان و ایلام، مدیران و معاونان دانشگاه ها، دستگاه های اجرایی و صنایع استان همدان در سالن همایش های دانشکده کشاورزی دانشگاه بوعلی همدان برگزار گردید.
معاون مستعدان و آیندهسازان بنیادملی نخبگان در مراسم افتتاحیه اولین گفتاورد ملی نخبگان گفت: از سالی که بنیاد نخبگان شکل گرفته مأموریتی به این بنیاد سپرده شد تا نخبگان و مستعدان را در کشور شناسایی کرده و به رشد و تعالی آنها کمک کند و نخبه کسی است که بتواند اثرگذاری بارز و برجستهای در پیشرفت کشور در یکی از زمینههای علمی، فرهنگی، ادبی، هنری و مهارتی داشته باشد.
مهندس رسول محمدقلی با بیان اینکه بنیاد با کسانی ارتباط دارد که مستعد بوده و استعداد تبدیل شدن به یک نخبه را دارند و نخبه اوج رشد و تعالی یک مستعد است، افزود: تا امروز بنیاد را به این موضوع میشناختند که فقط بر استعدادهای علمی تمرکز دارد در حالی که در سند راهبردی امور نخبگان که در سال ۱۳۹۱ مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار بر شناسایی و پرورش سایر استعدادها نیز بوده و اکنون مکانیسمهای شناسایی استعدادهای هنری، ادبی، مهارتی، اجتماعی و کارآفرینی و.. نیز در بنیاد شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه تغییر دیگری که در بنیاد نخبگان شکل گرفته این بوده که شناسایی از خوداظهاری به شناسایی فعال تغییر کرده است،اضافه کرد: تصمیماتی در نظام کلان کشور گرفته میشود که باید درمنظر نقد و نظر جامعه نخبگان قرار گیرد تا پایههای حکمرانی را تقویت شود و تمام ایدههای رویداد گفتاورد ملی نخبگان در سطح کشور قابلیت به کارگیری ندارد اما در سطح استانها پشتیبانی و اجرا خواهند شد.
استاندار همدان نیر در ادامه مراسم با اشاره به پنج موضوع اصلی گفتاورد ملی نخبگان، تصریح کرد: در حوزه مالی، اقتصادی و ارزی یک نظام فکری، اقدامی و علمی باید ایجاد شود.
دکتر علی رضا قاسمی فرزاد اضافه کرد: باید حکمرانانی تربیت کنیم تا در بدترین شرایط بر بحران مسلط شده و آن را مدیریت کنند نه اینکه در شرایط عادی نیز بحران آفرینی کنند همچنین در سالهای بعد از انقلاب در عرصه علمی ایران رشد و پیشرفت چشمگیری داشته و از کشور کاملا وابسته در عرصه های بسیار سطح پایین به یک کشوری در سطوح بالا و مستقل تبدیل شده است و این امر را باید در عرصه علوم و روابط اجتماعی نیز تعمیم دهیم.
در پایان رئیس بنیاد نخبگان استان همدان اعلام کرد: هدف اصلی رویداد ایجاد و آغاز بستری برای چرخش تحول آفرین در کشور و فرصتی برای تسهیل تعامل بین مدیران و نخبگان و مردم است، گفت: موضوع رویداد از دو کلید واژه مهم و نافذ نخبگان و گفتاورد شکل گرفته است و گفتاورد به معنای آوردگاه و میدان رقابت و عرصه هماندیشی گفتمانی و تقابل اندیشهها و آرای نخبگانی و کلیدواژه نخبگان نیز نیاز به تبیین و تفسیر ندارد.
وی با بیان اینکه این رویداد برای اولین برای در کشور برگزار میشود و پهنه زاگرس شامل استانهای همدان، کرمانشاه، لرستان، کردستان و ایلام است، ادامه داد: در طرح گفتاورد ملی نخبگان با بیان اینکه نخبگان میتوانند در پنج زمینه مالی و پولی، منابع طبیعی، امنیت غذایی، نظام سلامت و حکمرانی و سیاستگذاری طرحهای خود را ارسال کنند و بعد از داوری صورت گرفته، طرحهای برگزیده در مصلی تهران به نمایش گذاشته خواهند شدو درنهایت طرح های برگزیده جوایز مادی و معنوی دریافت میکنند.
اعظمی با اشاره به اینکه رویکرد بنیاد از حمایتهای جزیی به سمت مسیر نخبگان تغییر پیدا کرده است، بیان کرد: پنج طرح برگزیده گفتمان ملی نخبگان یک میلیارد تومان پاداش برای عملیاتی کردن طرح دولت دریافت خواهند کرد و امیدواریم از پهنه زاگرس به عنوان مهد تاریخ و تمدن ایران طرحی به عنوان برگزیده انتخاب شود و وجود دوطرح با نامهای شهید احدی و شهید احمدی روشن در بنیاد نخبگان نشان میدهد که این منطقه نخبه و عالمپرور است بنابراین انتظار این است که نخبگان این پهنه در حل مسائل کشوری حضوری فعال داشته باشند.