بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1402/02/31 - 09:15
  • - تعداد بازدید: 181
  • - تعداد بازدیدکننده: 177
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

مراسم بزرگداشت پروفسور شمسی پور در دانشگاه رازی برگزار گردید.

دکتر طاهر پور: پرفسور شمسی پور اسوه علم و اخلاق و سرمایه ای برای استان و کشور است.

به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان کرمانشاه؛ مراسم بزرگداشت دکتر مجتبی شمسی پور با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمانشاه، وزیر علوم تحقیقات و فناوری، رئیس بنیاد نخبگان استان، معاون امنیتی استانداری کرمانشاه، شهردار کرمانشاه،روسای دانشگاه های استان و جمعی از مسئولین ،شخصیت های علمی و فرهنگی و جمعی از شاگردان و دانشجویان پرفسور شمسی پور در مورخ 28 اردیبهشت 1402 در محل دانشگاه رازی برگزار گردید.

در این مراسم دکتر طاهر پور رئیس بنیاد نخبگان استان ضمن بر اهمیت شمردن علم و علم آموزی گفت: پرفسور شمسی پور اسوه علم و اخلاق است که عمر با برکت خود را در راه توسعه و ترویج علم و اعتلای کشور صرف نموده است. دکتر طاهرپور با بیان این که بزرگداشت شخصیت های علمی و فرهنگی کاری نیکو و پسندیده و سبب آشنایی جوانان با مفاخر این کشور و تلاش ها و مجاهدات های آنان در راه علم و دانش می شود گفت در بنیاد ملی نخبگان به طروق گوناگون سعی در شناساندن و بزرگداشت این مفاخر می شود.

مشروح سخنرانی دکتر طاهر پور به شرح ذیل می باشد:

ذٰلک فضْل اللّه یؤْتیه منْ یشاء ۚ واللّه ذو الْفضْل الْعظیم

این نعمت خداست که به هر که خواهد ارزانیش دارد و خدا را بخشایشی بزرگ است.

آیه 4- سوره جمعه



با عرض سلام، تقدیم احترام و خیر مقدم، محضر محترم اساتید، فرهیختگان، خبرگان و نخبگان، اصحاب علم و هنر و فرهنگ، و مسئولان ارجمند استان کرمانشاه، حضرت آیت الله علما نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه ارجمند استان کرمانشاه، جنابپروفسورزلفی گل دانشمند ارجمند و وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری، جناب دکترصحرایی استاندار محترم استان کرمانشاه و جناب دکتر علی شمسی پور مشاور وزیر و رییس دفتر وزارتی وزارت علوم تحقیقات و فناوری، مسئولین محترم دستگاه های اجرایی استان، میهمانان ارجمند اساتید گرامی و دانشجویان عزیز، اصحاب رسانه و تمامی اقشار عزیز و محترم حاضر در مراسم تکریم از مقام شامخ جناب پروفسور شمسی پور. خیرمقدم ویژه به خاندان محترمپروفسور مجتبی شمسی پور، و کلیه ارجمندان حاضر در این جمع. سپاس از ریاست محترم و مسئولین گرامی و ارجمند دانشگاه رازی کرمانشاه برای تشکیل این جلسه فاخر.

از اهداف ملی و مهم هر کشور می تواند رسیدن به قله های پیشتازی در علم و فناوری باشد. این مهم با اولویت سرمایه گذاری ها بر نیروی انسانی کارآمد، مستعد و نخبه، و با اولویت بر اخلاق (Ethics) و حفظ نشان (Brand)، همسو با سرمایه گذاری و به موازات آن تحقیق و توسعه (Research and Development) امکان پذیر است. برخی کشور ها در دهه های گذشته تا به امروز با سرمایه گذاری گسترده در این بخش ها و با در نظر گرفتن آن به عنوان اولویت اصلی، به پیشتازی در علم و فناوری رسیده اند. امروزه برخلاف گذشته فقط برخی از کشورها صاحب تکنولوژی برتر نیستند. در دهه های اخیر برتعداد کشورهایی که در زمینه پیشرفت های علمی در تمام یا برخی شاخه های علم حرف اول را می زنند افزوده شده، و تولید کنندگان منابع اولیه (Primary Sources) محتوای علمی بیشتر شده اند. در حال حاضر رقابت در این زمینه بسیار نزدیک است و کشور ها سرمایه گذاری بالایی در این زمینه ها و نیز کارآمد سازی نیروهای مستعد، تحصیل کرده و نخبه خود می کنند.

اروپای غربی و ژاپن با تامین بودجه کافی برای تحقیق و توسعه از قدرت نسبی برخوردار شدند و برای ده ها سال، جهانی با سه قطب یا مرکزیت را در علم و فناوری تشکیل داده اند. در حقیقت می توان دو دهه گذشته را دهه های خیزش علم و فناوری جدید در منطقه آسیا نامید. به گواهی پایگاه های علمی و استنادی، ایران گوی سبقت را از کشور های منطقه غربی آسیا ربوده و خود را به صورت رقیبی قوی در جهان معرفی کرده است.

یک به یک این توفیقات برای ایران عزیز اسلامی ممکن نبود مگر با همت و تلاش مردان و زنانی که خود را وقف کرده و وجهه همت خود را بر ارتقاء همه جانبه کشور گذارده اند. آنانی که بی آنکه به فکر و اندیشه کسب عنوان نخبگی باشند، فداکارانه و بی چشم داشت قله های علم و فضل را در جهان یکی پس از دیگری فتح کردند و توفیقات و حاصل دست رنجشان را سخاوتمندانه در اختیار مردم و این سرزمین شریف نهادند. اینجاست که باید گفت از جمله بزرگترین سرمایه ها و ارزشمندترین گنجینه های هر مرز و بومی، فرهیختگان، خبرگان و نخبگان آن دیارند. سرمایه و گنجی ارزشمند و تکرار ناشدنی به نام پروفسور مجتبی شمسی پور، هم او که هم استاد علم است و هم اخلاق، هم اسوه دیانت است و هم فاضلی بصیر.

یک نخبه همچون پروفسور شمسی پور به عنوان انسانی شاخص و فرهیخته و به عنوان کسی که جامعه باید از او الگو برگیرد علاوه بر جنبه های علمی باید مزین به اخلاق فاخر و در تراز فرهیختگی باشد تا همچون او شود. این اخلاق باید در جنبه های گوناگون، اعم از فعالیت‌های علمی و رفتاری او در نگارش و گزارش دستاوردهای علمی، انجام یک پژوهش ساده یا پیچیده، و یا در تعاملات روزمره با دیگران متجلی باشد. در حقیقت تفاوت یک نخبه با دیگران نباید صرفا" در منصه علم متصور باشد، بلکه نخبه باید در کنار پیشرفت در جنبه های تحصیلی و علمی، با مراقبه در مسیر اسوه شدن در وادی اخلاق و کردار خود باشد. فرد نخبه در نظر داردکه اخلاق و علم و آن فاکتورهایی که آنان را به یکدیگر پیوند می دهند، به منزله قطعات با ارزش جورچین پیشرفت و تعالی فردی و اجتماعی هستند. یک نخبه زمانی می تواند مدیری موفق، دانشمند و محققی راستین، پزشکی مورد وثوق مردم، مهندسی قابل اعتماد، سیاستمداری کاریزماتیک و موفق در هر حوزه تخصصی خاص خود باشد، که در کنار تخصص و مهارت عالی، اخلاق فاخر با تراز بالا و ویژه فرهیختگی در گفتار و رفتار وی متجلی باشد. علم تحت پوشش اخلاق ارزش آفرین و اعتماد زا است.

بی تردید هرگز کسی با اهدای قطعه کاغذی به نام لوح و امضاء شده، پنهان در پس شیشه ای شفاف و محبوس در قابی مرصع، ماندگار، نمونه، برتر و القابی اینچنین و آنچنان نخواهد شد، و فهم این مهم را در مکتب استادی بزرگ علم و اخلاق در جلساتی که ایشان بزرگوارانه این شاگرد را به حضور می پذیرفتند دریافتم، و سعی در آموختن کنه آن کردم، و بازهم این هنر و توانمندی ایشان بود و نه همچو منی تشنه آموختن اسرار و رموز علم و انسانیت، که مجتبی شمسی پور آنرا به نحو احسن در خود دریافته و ساختاری ستودنی از آن ساخته بود. تنها باید در مسیر این استاد فرزانه با آموزه های اصیل دینی و اصالتی ریشه دار بود تا حلاوت آنرا چشید.  

یکی از وظایف و ماموریت های مهم بنیاد ملی نخبگان و بنیاد نخبگان استان کرمانشاه علاوه بر پی گیری سایر اهداف نخبگانی معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان، معرفی چهره های علمی، فرهنگی، ادبی معاصر و اثربخش همچون چهره نامی و شاخص ایران و جهان پروفسور مجتبی شمسی پور است که در رشد و اعتلای علم و دانش به ویژه علم غنی و فراگیر شیمی و نیز ارتقای فرهنگ نخبگانی و خبرگی ید طولا و نقش منحصر به فردی داشته اند. 

تبیین رسالت ها و اهداف بنیاد ملی نخبگان و توجه به سند راهبردی کشور در امور نخبگان به عنوان سند بالا دستی در امور نخبگانی و نیز لزوم بومی سازی، اجراء و گسترش مفاهیم نخبگانی در جامعه از جمله اهداف دیگر بنیاد ملی نخبگان است.

بنیاد نخبگان استان کرمانشاه به نیابت از ریاست محترم و مسئولین ارشد بنیاد ملی نخبگان وظیفه خود می داند از حضور گسترده، پرشور، دلگرم کننده، و حق شناسانه مردم بزرگوار از اقشار مختلف و به ویژه جامعه نخبگانی و اهل علم، ادب و فضل استان کرمانشاه که از جایجای ایران عزیز حضور یافته اند، صمیمانه سپاسگزاری و قدردانی کند.

 

در خاتمه بنیاد ملی نخبگان و بنیاد نخبگان استان کرمانشاه به سهم خود، مراتب سپاس و قدردانی ویژه خود را محضر سروران ارجمند و بزرگوارانی که با وجود مشغله بسیار در این مراسم تکریم حضور بهم رسانیدند، پیشکش می نماید و از اینکه به دلیل تعدد و گستردگی و همچنین رعایت شان اجل اعاظم و بزرگواران بیان نام تک تک ارجمندان مقدور نبود پوزش می طلبیم. انشاالله عفو فرمایند. سلامتی و توفیقات روزافزون همگی شما بزرگواران را به دعا از درگاه خداوند رحمان خواهانیم.

پروفسور مجتبی شمسی‌پور در سال ۱۳۲۸ در کرمانشاه متولد شد. وی تحصیلات خود را تا پایان دیپلم در کرمانشاه به پایان برد و در سال ۱۳۵۲ موفق به دریافت لیسانس شیمی از دانشگاه صنعتی شریف شد.

پروفسور شمسی پور گرایش شیمی تجزیه را ادامه داد و در سال ۱۳۵۴ موفق به اخذ فوق لیسانس در دانشگاه صنعتی شریف شد. سپس برای دریافت دکترای شیمی تجزیه به آمریکا عزیمت کرد و در سال ۱۳۵۸ موفق به دریافت دکترا از دانشگاه ایالتی میشیگان گردید.

 

پروفسور شمسی‌پور در سال ۱۳۷۱ به درجه استادی در ایران ارتقا یافت.

برنده جایزه کتاب سال در ۱۳۶۸، برنده جایزه فستیوال ملی خوارزمی در سال ۱۳۷۰ در علوم محض، استاد نمونه کشوری در سال ۱۳۷۳،  شیمی دان برگزیده انجمن شیمی ایران در سال ۱۳۷۴، برنده جایزه کامستک در سال ۱۳۷۴، محقق برگزیده و خاص وزارت علوم در سال ۱۳۷۹، برنده جایزه شیمی همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۱، دریافت نشان لیاقت در پژوهش از رئیس‌جمهور در سال ۱۳۸۱، کسب جایزه آیسسکو در سال ۱۳۸۴ و استاد ممتاز دانشگاه رازی، نمونه‌های محدودی از موفقیت‌های استاد برجسته پروفسور شمسی پور است.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 165551
کلمات کلیدی
مدیر کرمانشاه
خبرنگار

مدیر کرمانشاه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید