بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1401/02/19 - 14:46
  • - تعداد بازدید: 389
  • - تعداد بازدیدکننده: 386
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان خبر داد:

تدوین برنامه‌های راهبردی و عملیاتی برای افزایش اثرگذاری اجتماع نخبگانی

سید محمدصادق موحد، از تدوین برنامه‌های راهبردی و عملیاتی در بنیاد ملی نخبگان به منظور افزایش اثرگذاری اجتماع نخبگانی خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در ادامه با اشاره به نامه 31 نهج‌البلاغه تصریح کرد: موقعیت زمانی و مکانی و شرایطی که حضرت امیر(ع) این نامه را در آن را به رشته تحریر درآورده‌اند بسیار شگفت انگیز است، در فرازهایی می‌نویسند بدان فرزندم، محبوب‌ترین چیزی که از وصیت من فرا می‌گیری آن است که تقوای الهی پیشه کنی و بر فرائض الهی پافشاری کنی و به آنچه که اجداد و صالحان خانواده‌ات به آن معتقد و ملتزم بوده اند تو نیز اعتقاد والتزام بورزی چراکه گذشتگان صالح نیز مثل تو نظر به خویشتن می‌کردند و دغدغه معیشت و معاد داشتند وهمانگونه که تو به خود می اندیشی، به خود می‌اندیشیدند.

موحد افزود: ابوریحان نیز در مقدمه کتاب تحدید نهایات الاماکن می نویسد: انچه که من انجام داده ام چیزی است که بر هر انسانی واجب است که در فن و حرفه خود عمل کند. یعنی کوششهایی که پیشینان برای پیشرفت انجام داده اند را با سپاسگزاری بپذیرد و اگر متوجه لغزش ها و اشتباهات ایشان شود آنها را بی پروا اصلاح کند و آنچه از آن صناعت بر او آشکار می شود ثبت و ضبط کند تا برای آینده گان جاودان بماند و همه این موارد حکایت از اهمیت توجه به گذشته و تجربیات پیشینیان دارد.

 وی در ادامه با تاکید بر اهمیت فهمیدن و درک نظریات و رویه‌های گذشته، افزود: این امر سبب می‌شود فرد با رویکردی جامع‏نگر بتواند روشی را ابداع کند که نهایتاً ما را در ساختن تمدن نوین موفق گرداند و نکته مهم در این بین توجه به مسیرهای و مجراهای قابل اعتماد برای آشنایی با تجربیات گذشته است.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: نکته دیگری که در بیانیه گام دوم انقلاب خودنمایی می کند، توجه و تاکید دقیق به منابع انسانی جوان و متخصص است. به خوبی مشخص است که هرچه قدر اهمیت به منابع انسانی و مدیریت این سرمایه که یقینا از مهم‌ترین منابع توسعه هر کشوری محسوب می شود بیشتر دانسته شود انتفاع کشور نیز از آن بیشتر و مسیرهای پر پیچ و خم رشد با چالش‌های کمتری طی خواهد شد.

وی گفت: هر گروه و دسته از نیروی انسانی جایگاه ویژه ای برای پیشرفت کشور دارند و البته پرواضح است که دانشجویان و صاحبان فکر و اندیشه نقش پررنگ تر و بی بدیلی را ایفا می‌کنند.

موحد با اشاره به اینکه اکنون با حداقل دو کنشگر برای ساخت تمدن اسلامی ایرانی مواجه هستیم، بیان کرد: دو کنشگر ساخت تمدن اسلامی ایرانی، نظام نخبگانی و اجتماع نخبگانی هستند که از وظایف نظام نخبگانی (افراد،‌ نهادها، دستگاه‌ها و رویه های اجرایی)، توسعه منابع انسانی برتر برای بدست گیری مدیریت تحولات کشوراست و لازم است رویه های شناسایی از دوران کودکی تا دوران دانشجویی و دانش آموختگی و هر زمان دیگر تدوین و مدام مورد پایش قرار گیرد و تلاش شود که به نحو مطلوبی در تمام دوران تربیتی افراد اجرا شود که رویه های توانمندسازی و هدایت،‌ زمینه سازی برای جذب و اثرگذاری،‌ تکریم و الگوسازی، از جمله بخش‌های دیگری از وظایف نظام نخبگانی محسوب می‌شود.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان اظهارداشت: سرمایه‌های انسانی برتر نیز که می توانند مدیریت تحولات کشور را به دست بگیرند با عنوان اجتماعات نخبگانی شناخته می شوند و شامل افرادی هستند که توانمندی های بالقوه و بالفعل انجام فعالیت های نخبگانی (مبتنی بر هوش و خلاقیت و توانمندی های ذاتی و اکتسابی) را دارند،‌ این افراد دارای نعمتی تعهدآفرین نسبت به کشور خود هستند. این بدان معنی است که هرچه استعداد فردی بیشتر باشد تعهدش، سطح مسئله‌مندی‌اش نسبت به کشورش به محیط زندگی‌اش بیشتر باشد و این موضوعات ازجمله مواردی است که حقوق متقابل فرد مستعد و برجسته و جامعه را تشکیل می‌دهد.

موحد گفت: درفرازهای دیگری از بیانیه گام دوم انقلاب متوجه تاکید مقام معظم رهبری برمقوله علم و دانش و دانش فنی و فناوری می‌شویم. تاکید برعلمی که مبدا وهدف غایی از آن جدا نشده باشد. علمی که ما را به جهان خلقت و نه صرفا به جهان طبیعت رهنمون کند. بدیهی است که در چنین علم اندوزی نه مرزبندی زمانی وجود دارد نه مرزبندی جنسیتی.

وی در ادامه اذعان کرد: برای اینکه بتوان مولد بود باید به این فکر کرد که ارزش افزوده هر یک از ما در این کارزار چیست؟ چقدر می خواهیم همت به خرج دهیم و جهادگرانه و منصفانه در حضور همه ناملایمات و سختی ها نقشی در پیشرفت کشور داشته باشیم؟ اگر صرفا توجه ما این است که باید بنشینیم و سایرین و دستگاه های دیگر زمینه را برای اثرگذاری ما فراهم کنند این راه به بی راهه است. هر کسی استعدادی دارد و لازم است خود فرد به شناخت آن همت گمارد. البته از ساز وکارهای تسهیل کننده نیز باید استفاده کرد ولی آنها همه‌ی مسئله نیستند.  وقتی بحث از اقتصاد دانش بنیان است وقتی بحث از جهش تولید است هرگز نمی توان انتظار داشت که مولفه هایی که می توانند بازیگر معرکه باشند مطابق با رویه های مرسوم و عادی،‌ نقش آفرینی کنند.

 معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان گفت: بیانی از مقام معظم رهبری است که می فرمایند «پیشرفت واقعی این است که جوان‌های ما، نخبگان ما، نسبت به آینده احساس مسولیت کنند». این نکته نیز قابل ذکر است که توسعه فرهنگ کار گروهی و تیمی، در این میان یک برنامه راهبردی است زیرا که مجرا و مسیری برای هم افزایی ها و ظهور توانمندی های جدید برای افراد به منظور افزایش نوآوری ونهایتا حل مسئله است.

وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان برای تسهیل‌گری و افزایش اثرگذاری و سطح دغدغه‌مندی و مسئله‌مندی اجتماع نخبگانی برنامه های راهبردی وعملیاتی تدوین کرده است، گفت: بنیاد سعی می‌کند از ظرفیت خود برای ایجاد ارتباط و تعامل بین جامعه مستعدان و آینده‌سازان خصوصاً دانشجویان و جامعه و صنعت استفاده کند. از این روست که برنامه‌های مختلفی را طراحی و با کمک بنیادهای نخبگان استانی اجرا می‌کند.

موحد در پایان بیان کرد: برنامه جذب دانش‌آموختگان برتر نیز نسبت به گذشته با اهمیت بیشتری در دستور کار بنیاد است که نتایج امیدبخش آن به زودی پدیدار خواهد شد و بدون شک با بهره‌مندی از ظرفیت سرمایه انسانی متخصص و فعالیت‌های جهادی به زودی شاهد شکوفایی تمدنی، شایسته ایران اسلامی باشیم

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 157927
کلمات کلیدی
مدیر کرمانشاه
خبرنگار

مدیر کرمانشاه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید