بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
  • 1398/12/06 - 13:44
  • - تعداد بازدید: 827
  • - تعداد بازدیدکننده: 208
  • زمان مطالعه : 17 دقیقه

آیین تکریم چهره ماندگار جهان اسلام و چهره ماندگار ملی در هنر خوشنویسی، عالم عامل و وارسته مرحوم حضرت آیت الله سیدمرتضی نجومی کرمانشاهی در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد.

 

~/Asset/News/News/Image/kermanshah/اسفند/تکریم آیت الله نجومی.JPG
  به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان کرمانشاه: آیین تکریم چهره ماندگار جهان اسلام و چهره ماندگار ملی در هنر خوشنویسی، عالم عامل و وارسته مرحوم حضرت آیت الله سیدمرتضی نجومی کرمانشاهی با حضور آیت الله علما نماینده ولی فقیه و امام جمعه کرمانشاه، حجت الاسلام صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه، ماموستا محمدی امام جمعه اهل سنت کرمانشاه، دکتر شاهرضایی مدبیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان و سرآمدان بنیاد ملی نخبگان، دکتر طاهرپور رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه، رنجبر فرماندار کرمانشاه،  دکتر فاضلی زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر آزادی رئیس حوزه هنری، دکتر نجفی مهر مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری، مدیران سایر دستگاه‌ها و ادارات استان، و اساتید حوزه و دانشگاه، دانشجویان دانشگاه‌های استان و اهالی فضل و هنر استان کرمانشاه در تالار انتظار کرمانشاه برگزار شد.

ابتدای مراسم کلیپی از رشادت‌های سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی پخش شد. سپس مجری برنامه به ذکر صفات بارز و پسندیدهه و مختصری در خصوص زندگی نامه  عالم برجسته جهان اسلام و چهره ماندگار ملی در هنر خوشنویسی، عالم عامل و وارسته مرحوم حضرت آیت الله سیدمرتضی نجومی کرمانشاهی پرداخت.


آقای دکتر عبدالمالکی ضمن عرض خیر مقدم خدمت حضور مدعوین و حضار، آیت الله نجومی را عالم هنرمند، با مردم و انقلابی خواند و ایشان را نمونه یک عالم همراه با مردم دانست که زندگی خود را وفق خدمت به مردم هم دیاری خود کرده معرفی کرد.


معاون فرهنگی شهردار نیز با تاکید بر تجلیل از مفاخر شهر با همکاری سایر ارگان‌ها و سازمان‌های استان، مرحوم آیت اله نجومی را فخر و اعتبار کرمانشاه عنوان نمود. افتخار شهر، همین داشته های انسانی ماست.


استاد منوچهر پروینی شاعر و هنرمند کرمانشاهی: گرامی میداریم یاد و نام معلم اخلاق، مفسر قرآن، چهره ماندگار دانش دینی و هنر دینی، معلم فرزانه سرآمد ثلث نویسان و شهریار ملک قلم حضرت آیت الله سید مرتضی نجومی رضوان الله علیه، رضوان خدا گوارایش باد.


چند بیت در وصف صفات  این عالم ربانی:


نام کتابها در رباعی آمده است


خطت که نشانه ایست از سحر مبین،          برچیز هم بساط صورت گر چین


فیض قلمت که کیمیای هستیست                        با جان و دل شیفتگان گشته عجین


سرمستم از آن شمیم کنعانی تو                      فیض قلم خلوت روحانی تو


روح غزل نسیم ایمان جاریست                   از حسن کلام و دل روحانی تو


در سحر مبین حدیث خوبان داری                بوی خوشی از شمیم کنعانداری


در فیض قلم که کیمیای هستیتس              مجموعه ای از حکمت و عرفان داری


ای آنکه به سینه نور یزدان داری            اعجاز خطتت دولت قرآن داری


 تفسیر تو از سوره یوسف چه نکوست      در خانه مگر شمیم کنعان داری


تقوا و هنر دو بال پرواز تواند              در مونس جان هم این و آنت پیداست


دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پیامی که به صورت کلیپ پخش شد ابزار داشت: آشنایی بنده با آیت الله نجومی از طریق برادر شهیدم مجید حداد عادل در زمانی که آن شهید  معاونت سیاسی و امنیتی استانداری کرمانشاه را بر عهده داشت صورت گرفت.


آیت الله نجومی به عنوان فقیه و دست پرورده ممتاز حوزه های علمیه، مقام علمی و معنوی خاص خودشان را داشتند اما آنچه به ایشان امتیاز خاص می‌بخشید ذوق هنری و استادی در انواع هنرهای اسلامی بود که در خانواده ایشان سابقه داشته، آیت الله نجومی یک نمونه و مصداقی از هنرمند اسلامی بودند که آثار زیبای تحریر شده از سوی ایشان که مزین به انواع هنرهای تذهیب، تشریع، ساخت ابر و باد، گل وبوته و گل و مرغ امثال این نوع هنرهای زینت بخش  بود.


بنده شاهد بودم که یکی از بهترین تابلوهای خود را از کلام امیرالمونین علی (ع) برای مقام معظم رهبری تحریر کردند و به ایشان تقدیم نمودند و این تابلو در اتاق دیدارهای رهبری نصب است و مقام معظم رهبری همیشه از آن برزگوار با احترام یاد می کنند.


دکتر حداد عادل ابراز داشت: ایشان علاوه بر علم و هنر صاحب اخلاق کریمه والایی بودند. بسیار با محبت بودند. بعد از شهادت اخوی بنده ایشان از کرمانشاه برای تسلیت دادن به خانواده شهید به تهران تشریف آوردند و یک تابلو بسیار زیبا با انشاء و خط زیبای خودشان مزین به تذهیب و هنرهای خاص خودشان به خانواده شهید دادند که مایع تسلای پدر و مادر آن شهید شد.


در کنار تمامی این صفات علمی و هنری ایشان یک خصوصیت بارز دیگر داشتند، که آن انقلابی بودن بود چه در زمان امام و چه در زمان مقام معظم رهبری یکی از ستون های انقلاب در غرب کشور بودند. که مورد احترام و اعتماد مردم نه تنها اهل تشییع  بلکه اهل تسنن نیز بودند. خدایش بیامرزا و در بهشت جای دها و با صالحین محشور کنا.


دکتر حداد عادل بیان کرد: پیشنهاد میدهم یک به دوستان هنردوست و فرهیخته کرمانشاهی که یک دانشکده هنرهای اسلامی  به نام آیت الله نجومی تاسیس کنند تا  میراث هنری و معنوی ایشان در آن شهر ماندگار بماند و هنرمندانی در همان مسیر تربیت شوند که تمامی مردم ایران و بلکه جهان اسلام از ایشان بهره‌مند شوند.


در بخش دیگری از این مراسم معاون فرهنگی قوه قضایی از آیت الله نجومی به عنوان یک انقلابی بی ادعا یاد کرد وافزود: این عالم فرزانه علی رغم مجاهدت های بسیار در راه امام (ره) و انقلاب، هیچ گان نان انقلابی گری نخورد و همواره در طول حیات با برکت خود در راه اهداف انقلاب تلاش کرد.


 حجت الاسلام و المسلمین هادی صادقی در آیین بزرگداشت عالم فرزانه آیت الله سید مرتضی نجومی با اشاره به ابعاد مختلف شخصیت هنری، علمی و ادبی آیت الله نجومی، گفت: این شخصیت والامقام را همه به هنر خوشنویسی و تهذیب و علم والا می شناسند، اما ایشان هنرهایی فراتر از این داشتند که ناشناخته مانده است.


صادقی از تواضع ایشان به عنوان هنر برجسته این عالم کرمانشاهی یاد کرد وافزود: آیت الله نجومی مجتهدی مسلم بود و آیات عظامی همچون آیت الله محمد باقر زنجانی مرجعیت ایشان را تایید کردند و ایشان اگر در نجف می ماند، جایگاهی بسیار والا می یافت و یا اگر به قم مهاجرت می کرد قطعا به جایگاه یکی از مراجع عظام می رسید، اما ایشان با توجه به نیاز منطقه و زادگاه خود و لزوم هدایت مردم این خطه تواضع کرده و ترجیح دادند درکرمانشاه بمانند و در این همین جا به تدریس علوم دینی همت گمارند.


صادقی به هنر انسان سازی این عالم وارسته هم اشاره کرد وافزود: ایشان افراد بسیاری را در راه اسلام و انقلاب تربیت کرد و اولین شهید مکتب ایشان هم داماد این عالم فرزانه بود که به فیض شهادت نایل آمد.


این مسئول خاطرنشان کرد: آیت الله نجومی هنر برجسته دیگری هم داشت و آن هنر انقلابی بی ادعا بودن است، ایشان هیچ گانه نان انقلابی گری خود را نخورد و برای به ثمر نشاندن این انقلاب مجاهدت های بسیاری داشتند و در زمانی که کمتر کسی جرات نام بردن از امام (ره) و اعلامیه های ایشان را داشت، این عالم فرزانه با دستخط خود اعلامیه های امام را نوشته و منتشر می کرد.


وی افزود: بعدها و با آمدن دستگاه تکثیر، منزل ایشان به محل چاپ اعلامیه های امام (ره) تبدیل شد و کمتر کسی از مبارزان انقلابی از این جریان خبر داشتند.


صادقی با اشاره به توانایی جذب بالای این عالم ربانی در ارتباط با مردم کوچه و بازار، گفت: هنر جذب دل‌ها، کار بسیار دشواری است که آیت الله نجومی به خوبی از عهده آن بر می آمد و کوچک و بزرگ و عوام و خواص همه ارتباط خوبی با ایشان داشتند.


معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه به نظریه پردازی های آیت الله نجومی در زمینه هنر اشاره کرد وافزود: ایشان کتابی تحت عنوان "عرفان هنری" در این زمینه به نگارش درآورده که در این کتاب به صراحت از دو نوع هنر رحمانی و شیطانی و راه های شناخت آن صحبت می‌شود.


وی افزود: ایشان در این کتاب عنوان می‌کند که هنر رحمانی هنری است که از عالم هوا و هوس فاصله گرفته و به عالم عقل نزدیک میشود و هنری است که در خدمت عقل است، در این کتاب آمده هنری متعالی است که در خدمت عقل و تقوا گرفته شده و از هوا و هوس دور بماند و همین تفاوت است که امروزه موجب متفاوت شدن هنرمندان جامعه شده است.


وی افزود: امروزه کسانی که به اسم هنرمند می بینیم و می شناسیم بسیار با یکدیگر متفاوت هستند و برخی فقط اصل هنر را بر خط و خال و صورت ظاهر می بینند و فقط نگاه حسی به هنر دارند، اما در مقابل هنرمندانی هستند که حقایق را جای دیگر یافته و هنر را در اختیار عقل و تقوا می‌گیرند.


صادقی تصریح کرد: اگر می خواهیم از هنرمندان، هنری متعالی ببینیم باید خیال هنرمندن را اصلاح کنیم و باید معنویت را وارد دنیای آنها کنیم و باید هنر آنها را به سمت عقل معطوف کرده و از هوا و هوس و شهوات دنیایی دور کنیم که این امر جز با تربیت معنوی هنرمندان امکان پذیر نیست، کاری که آیت الله نجومی به خوبی به آن واقف بوده و چهار دهه به این امر همت گمارد.


وی افزود: ما امروز به شدت به این امر نیاز داریم که فضای هنر با تربیت معنوی آمیخته شود و تا زمانی که هنرمندان ما با معنویت مانوس نشوند نمی‌توان از آنها انتظار هنر رحمانی داشت.


در خاتمه این مراسم نکوداشت از خانواده زنده‌یاد آیت‌الله سیدمرتضی نجومی هنرمند بزرگ جهان اسلام، با اهداء لوح "ارج نامه" از سوی بنیاد ملی نخبگان توسط آقای دکتر شاهرضایی مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم بنیاد ملی نخبگان و آقای دکتر طاهرپور رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه، و اهدای سایر هدایای تهیه‌شده از سوی بنیاد نخبگان استان کرمانشاه، تجلیل شد. همچنین در این مراسم از سردیس مرحوم آیت‌الله سیدمرتضی نجومی کرمانشاهی که توسط حوزه هنری انقلاب اسلامی تهیه‌شده بود رونمایی شد.


به مناسبت این مراسم دکتر آوات طاهرپور رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه، متن ذیل را در تجلیل از مقام شامخ عالم فرزانه مرحوم آیت الله نجومی تهیه و ارائه کرد.


بسم الله الرحمن الرحیم


description: مشاهده آیه در سوره


ذٰلك فضْل اللّه يؤْتيه منْ يشاء ۚ واللّه ذو الْفضْل الْعظيم


این نعمت خداست که به هر که خواهد ارزانیش دارد و خدا را بخشایشی بزرگ است.


آیه 4- سوره جمعه


ای غایب از نظر که شدی همنشین دل


می گویمت دعا و ثنا می فرستمت


 


با عرض سلام، تقدیم احترام و خیر مقدم، محضر محترم اساتید، فرهیختگان، خبرگان و نخبگان، اصحاب علم و هنر و فرهنگ، و مسئولان ارجمند استان کرمانشاه، حضرت آیت الله علما نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه ارجمند استان کرمانشاه، جناب آقای دکترصالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، جناب آقایدکتر صادقی معاون محترم قوه قضاییه، جناب مهندس بازوند استاندار محترم استان کرمانشاه و معاونین ایشان، جناب ماموستا محمدی نماینده محترم ولی غفیه و امام جمعه محترم اهل سنت استان کرمانشاه، جناب آقای دکترشاهرضایی مدیرکل محترم اگوسازی و تکریم بنیاد ملی نخبگان، جناب آقای دکترطلوعی شهردار محترم کرمانشاه، برخی از اعضای محترم انجمن خوشنویس ایران، مسئولین محترم دستگاه های اجرایی استان،  میهمانان ارجمند، اصحاب رسانه و تمامی اقشار عزیز و محترم حاضر در مراسم نکوداشت از مقام شامخ مرحوم استاد آیت الله سید مرتضی نجومی.



 خیرمقدم ویژه به خاندان محترم زنده یاد استاد آیت الله سید مرتضی نجومی، و کلیه ارجمندان حاضر در این جمع. یادی از عزیزان به خواب رفته ابدی کنیم و با ذکر صلوات و نثار فاتحه روحشان را شاد گردانیم، باشد که دستگیرمان شود.



در ابتدا  


 


شهادت مظلومانه سردار سرافراز اسلام، فرمانده دلیر و شجاع، اسطوره جاودان ایستادگی درمسیر حق، عدالت و دفاع از مظلومان، سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، بزرگمرد اخلاص و ایثار که عمر ارزشمند و با برکت خویش را در اعتلای اسلام عزیز، خدمت صادقانه و بی دریغ به نظام و این مرز و بوم وقف کرد، و نیز خبر شهادت شهدا و جانباختگان سانحه حزن انگیز هوایی اخیر برای مردم ایران اسلامی عزیز، استان کرمانشاه و همچنین جامعه نخبگانی استان موجب اندوه و حسرت بسیار شده است.


     بدینوسیله وظیفه خود دانسته از سوی بنیاد نخبگان استان کرمانشاه و جامعه نخبگانی استان، شهادت حاج قاسم سلیمانی، و شهادت جانباختگان سانحه حزن انگیز هوایی اخیر، را به محضر رهبر معظم انقلاب و فرمانده محترم کل قوا، خانواده های ارجمند این عزیزان، ملت بزرگ ایران، جامعه نخبگانی و مردم شریف استان کرمانشاه تسلیت عرض نمایم. خداوند ایشان را در جوار خود قرین رحمت، و با نبی مکرم اسلام(ص)، ائمه اطهار و صالحان درگاهش محشور فرماید.


 


از جمله بزرگترین سرمایه ها و ارزشمندترین گنجینه های هر مرز و بومی، فرهیختگان، خبرگان و نخبگان آن دیارند. یکی از وظایف و ماموریت های مهم بنیاد ملی نخبگان و بنیاد نخبگان استان کرمانشاه علاوه بر پی گیری سایر اهداف نخبگانی معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان، معرفی چهره های علمی، فرهنگی، ادبی معاصر و اثربخش همچون چهره نامی و شاخص ایران و جهان اسلام مرحوم استاد آیت الله سید مرتضی نجومی است که در رشد و اعتلای گفتمان اسلامی و ارتقای فرهنگ نخبگانی و خبرگی ید طولا و نقش منحصر به فردی داشته اند. تبیین رسالت ها و اهداف بنیاد ملی نخبگان و توجه به سند راهبردی کشور در امور نخبگان به عنوان سند بالا دستی در امور نخبگانی و نیز لزوم بومی سازی، اجراء و گسترش مفاهیم نخبگانی در جامعه از جمله اهداف دیگر بنیاد ملی نخبگان است.


 


۲۵ آبان ۱۳۸۸ روزی بود که مرحوم استاد آیت الله سید مرتضی نجومی یکی از نوادر دهر دراین دیار شریف، از مفسران قرآن کریم وهنرمندان شاخص ایران و جهان اسلام، عضو پیوسته فرهنگستان هنر و چهره ماندگار هنر ایران زمین و جهان اسلام، به "دیدار حق" و "دیار باقی" شتافت و خاندان معزز، دوستان و دوستدارانش در فراق ابدیش پناه به مشیت الهی بردند.


 


استاد علاوه بر ویژگی­های فراوان علمی، اخلاقی و قریحه خوش‌ و مثال زدنی، جزء اساتید شاخص هنر خوش‌نویسی بود و تابلوهای زیبا و منحصر بفردی از ایشان به جا مانده‌است. استاد نزد خطاطان بزرگی همچون هاشم بغدادی و احمد نجفی به تمرین و ممارست پرداخت تا در انواع خطوط اسلامی استاد و در خط نسخ و ثلث صاحب‌نام شد و در تذهیب و تشعیر و تجلید و هنر منحصر بفرد گل و بوته‌سازی آثاری ماندگار پدیدآورد. در سال ۱۳۵۷ خورشیدی( 1398 هجری قمری)، احمد معصومی زنجانی اجازه‌ای در عالم خط به زبان عربی برای او نوشت. او لوح تقدیر در نخستین گردهمائی و جشنواره خوشنویسان جهان را از آن خود نمود و نیز به عنوان چهرهٔ ماندگار ایران در عالم هنر مورد تقدیر قرار گرفت. در آثار به ثبت رسیده از ایشان می‌توان به مجموعه عکسی از آثار خطی، چند رساله ارزشمند با عناوینی چون رساله بعد معنوی هنر خط، رساله التصویر و التمثیل، رساله الغناء ، تفسیر سورهٔ مؤمن، و رساله‌ای در تعظیم شعائر اسلامی اشاره کرد. عطش وافر، تلاش، قریحه مثال زدنی و پشتکار ایشان حوزه و درحیطه فضل،  اندیشمندی و هنر، سبب شد که با تحمل دشواری­های مسیر نخبگی بدون آنکه به اندیشه کسب عنوان نخبگی باشد، به مدارج ارزشمندی از سهیل فضل و هنر دست یابد.


استاد نجومی در ۵ آذر ۱۳۰۷ در محله برزه‌ دماغ در کرمانشاه زاده شد و صبح روز ۲۵ آبان ۱۳۸۸، در سن ۸۱ سالگی در شهر کرمانشاه وفات یافت. یاد و نامش گرامی باد.


 


بنیاد نخبگان استان کرمانشاه به نیابت از ریاست محترم و مسئولین ارشد بنیاد ملی نخبگان وظیفه خود می داند از حضور گسترده، پرشور، دلگرم کننده، و حق شناسانه مردم بزرگوار از اقشار مختلف و به ویژه جامعه نخبگانی و اهل علم و ادب و فضل استان کرمانشاه که از جایجای ایران عزیز حضور یافته اند، صمیمانه سپاسگزاری و قدردانی کند. همگی با وسعت قلب هایتان آمدید و قلب های مهرتان را بر روی این نکوداشت گشودید. محبت و صفایتان را ارج می­نهیم  و نیکوترین دعاها، و سپاس های خود را نثارتان می کنیم. اذعان داریم که زبان قدردانی و شکرگذاری تمام و­کمال در برابر محبت ها و عنایات اعزه در برگزاری مراسم نکوداشت از مقام شامخ مرحوم استاد آیت الله سید مرتضی نجومی قاصر است. امید است همگان مشمول عنایات خاصه ذات اقدس باریتعالی، پیامبر مکرم اسلام(ص)، ائمه اطهار(ع)، و اولیای صالحینش قرار گیرند.


 


بنیاد نخبگان استان کرمانشاه مفتخر است که با هماهنگی سایر دستگاه های اجرایی استان کرمانشاه (استانداری کرمانشاه، شهرداری کرمانشاه، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمانشاه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاه، دادگستری استان کرمانشاه، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه، انجمن خوشنویسی شعبه کرمانشاه و سایر دستگاه های اجرایی و جهره های علم و فضل و هنر استانی) با برگزاری مراسم تکریم، الگو سازی و نکوداشت چهره های شاخص، خدمتگذار، تلاشگر و اثربخش، درعرصه های گوناگون مورد نیاز کشور و منطقه، و با تکیه بر مفاهیم عالی و حرفه ای نخبگی، وجهه همت خود را در تجلیل این عزیزان با رویکردی نو بگمارد. باشد که نه فقط تکریمی از این بزرگواران بلکه الگوسازی برای نسل های جوان، و تلاش برای ایجاد رابطه و پلی مستحکم، با تفکری استراتژیک بین نسل های مختلف یعنی بزرگان و نام آوران نخبگی حال، گذشته و آینده سازان این مرز و بوم باشد.   


 


در انتها بنیاد ملی نخبگان و بنیاد نخبگان استان کرمانشاه به سهم خود، مراتب سپاس و قدردانی ویژه خود را محضر سروران ارجمند و بزرگوارانی که با وجود مشغله بسیار در این مراسم نکوداشت حضور بهم رسانیدند، پیشکش می نماید و از اینکه به دلیل تعدد و گستردگی و همچنین رعایت شان اجل اعاظم و بزرگواران بیان نام تک تک ارجمندان مقدور نبود پوزش می طلبیم. انشاالله عفو فرمایند. سلامتی و توفیقات روزافزون همگی شما بزرگواران را به دعا از درگاه خداوند رحمان خواهانیم.


 


دکترآوات طاهرپور-رییس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه


15/ اسفند ماه/ 1397


 


 


مختصری از زندگی نامه آیت الله سید مرتضی نجومی


 آیت الله سید مرتضی نجومی از هنرمندان و مفسران قرآن ایرانی و عضو پیوسته فرهنگستان هنر و چهره ماندگار هنر ایران بود که ۲۶ بهمن ۱۳۰۷ در کرمانشاه به دنیا آمد.


وی در سال ۱۳۱۴ در دبستان هدایت کرمانشاه به تحصیل پرداخت و تا کلاس ششم آنجا بود که بعد در سال ۱۳۲۱ و ۱۳۲۲ کلاس‌های اول و دوم دبیرستان را نیز گذراند و به تحصیل دروس حوزوی پرداخت.


آیت الله نجومی در سال ۱۳۲۹ خورشیدی (۱۳۶۹ قمری) به شهر نجف رفت و در مدارس سیدمحمد کاظم یزدی، مدرسه آیت‌الله آخوند خراسانی، مدرسه «مرحوم حاج میرزا حسین حاج میرزا خلیل» و مدرسه مرحوم آخوند به تحصیل دروس حوزوی پرداخت و به درجه اجتهاد رسید.


در پی اخراج ایرانیان مقیم عراق توسط بعثی‌ها آیت الله نجومی نیز در سال ۱۳۴۹ به کرمانشاه بازگشت و از آن به بعد در کرمانشاه زندگی کرد و به یکی از چهره‌های پرنفوذ معنوی شهر تبدیل شد.


در آثار به ثبت رسیده از او می‌توان به مجموعه عکسی از آثار خطی او، چند رساله ارزشمند با عناوینی چون رساله بعد معنوی هنر خط، رساله التصویر و التمثیل، رساله الغناء، رساله النجاسه الخمر، تفسیر سورهٔ مومن، و رساله‌ای در تعظیم شعائر اسلامی اشاره کرد.


آیت الله نجومی که از برترین‌های هنر خوش‌نویسی جهان بود، نزد خطاطان بزرگی همچون هاشم بغدادی و احمد نجفی به تمرین و ممارست پرداخت تا در انواع خطوط اسلامی استاد و در خط نسخ و ثلث صاحب‌نام شد و در تذهیب و تشعیر و تجلید و گل و بوته‌سازی آثاری ماندگار پدید آورد.


 وی لوح تقدیر در نخستین گردهمایی و جشنواره خوشنویسان جهان را از آن خود نمود و نیز بعنوان چهرهٔ ماندگار ایران در عالم هنر مورد تقدیر قرار گرفت.


آیت الله نجومی ۲۵ آبان سال ۸۸ دارفانی را وداع گفت.

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 139327
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم